15/01/2018

6 handige interieur-apps voor ouderen

We weten allemaal hoe verfrissend het kan zijn om de inrichting van je huis eens helemaal om te gooien. De bank op een andere plek in de woonkamer, een nieuw schilderij in de slaapkamer of een leuke bureaulamp, het kan soms genoeg zijn voor een compleet ander gevoel. Maar dan moet je natuurlijk wel net even de inspiratie hebben om dat te bedenken. Gelukkig zijn er verschillende apps voor je smartphone of tablet die je daarbij kunnen helpen, waarvan we er even een paar voor je uitlichten:

1: De Histor app
De kleuren in je huis zijn misschien wel de belangrijkste factor voor de sfeer die je ervaart. Je vindt in deze app alle 1.250 kleuren uit het assortiment van Histor terug en wanneer je een foto van een kleur maakt zoekt de app zelfs de juiste verf erbij!

bijenkorf-app

2: De Bijenkorf app
Het is heerlijk om eens een middagje door de winkel te struinen op zoek naar leuke items voor in je woning, maar met deze app kun je dat nu ook lekker lui vanaf de bank doen. Wat leuks gevonden? Dan is online bestellen gelukkig ook makkelijk te doen.

3: VT Wonen Magalogue
Een magazine en een catalogus ineen, handig toch? Zo kun je dankzij deze app op je tablet lekker bladeren door het magazine op zoek naar leuke ideeën. Iets gezien dat je bevalt? Dan kun je die ene leuke lamp of dat mooie dressoir ook gelijk bestellen.

4: Foto app
Digitale foto’s zijn er om te delen, dus laat deze niet op je smartphone of laptop staan en deel ze met vrienden, familie of kennissen. Met een foto-app van Webprint is gemakkelijk of foto’s te uploaden en direct af te laten drukken op een mooi doek of canvas. Zo heeft u snel uw digitale foto’s thuis en kan het huis worden voorzien van wanddecoratie.

webprint-app

5: Mijn Plant app
Bloemen en planten brengen een woning écht tot leven. Deze app zorgt ervoor dat je hier het maximale uithaalt. Zo staan er tal van tips in op het gebied van plantenverzorging en kun je zelfs een alarm instellen om je eraan te herinneren wanneer de planten in huis weer water nodig hebben.

6: Ikea app
Voor veel Nederlanders is de Ikea nog altijd dé winkel om voor aantrekkelijke prijzen het interieur weer wat glans te geven. De app biedt naast de catalogus ook de mogelijkheid om door middel van ‘augmented reality’ te kijken hoe bepaalde meubels in je woning zullen staan.